Szef kuchni z Leda Spa**** dołączył do grona kulinarnych wybrańców

Z wielką radością i dumą informuje portal Klub szefów Kuchni, że do ich szacownego grona dołączył jeden z największych autorytetów kulinarnych w Polsce – Andrzej Jakomulski, szef kuchni w Hotel Leda Spa**** w Kołobrzegu!

Szef Andrzej Jakomulski, to miłośnik kuchni francuskiej, ceniący jednocześnie międzynarodową kuchnię typu fusion oraz kuchnię staropolską. Bezustannie zachwyca swoją kreatywnością dbając jednocześnie o rozwój swój i swoich współpracowników, poprzez prezentacje w licznych konkursach i wydarzeniach kulinarnych. Jest pasjonatem produktów lokalnych i organizatorem wielu kolacji degustacyjnych poświęconych ich promowaniu.

andrzej-jakomulski-szef-kuchni-kucharz-leda-kolobrzeg

Swoje doświadczenie zdobywał pod okiem mistrzów kuchni z Austrii, Tajlandii i Stanów Zjednoczonych. Zawodową karierę rozpoczął w Międzyzdrojach, skąd pochodzi, w czterogwiazdkowym Vienna House Amber Baltic Miedzyzdroje. Umiejętności kształcił także w Hotel Klimczok Resort & SPA w Szczyrku. Prawdziwy zwrot w karierze stanowiła współpraca z obiektem Hotel Sedan w Sopocie, gdzie objął posadę szefa kuchni i zdobywał coraz to większe rzesze miłośników swojej kuchni.
Był również szefem kuchni Łeba Hotel & Spa w Łebie i Hotelu Royal Baltic w Ustce.
Aktualnie zachwyca gości czterogwiazdkowego Hotelu Leda w Kołobrzegu otrzymując od nich wysokie oceny. Jego autorska karta menu stanowi podstawę sztandarowej oferty obiektu. Restauracja, w której pracuje została włączona w poczet Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. A restauracja La Maison i jej szef kuchni otrzymała rekomendację Slow Food Polska.

Jest jurorem w wielu prestiżowych konkursach w Polsce, takich jak Kreator Sztuki Kulinarnej Primerba Cup, Potyczki Kujawsko-pomorskie i Kulinarny Puchar Polski.


Kołobrzeg wiadomości gfazeta telewizja